9 jaar geleden

Zijn de aanvallers het belangrijkst?

Natuurlijk is het belangrijk zulken te hebben, die goed doelpunten kunnen scoren. Maar alleen zouden ze snel aan hun einde zijn. Want ze hebben ook degenen nodig, die hen goede voorzetten geven. Alsmede zulken, die de meestal volgende tegenaanval af kunnen weren; en een goede keeper, enzovoort. Uiteindelijk is elke positie is belangrijk en van betekenis, en een team dat alleen met slechts tien in plaats van elf spelers uitkomen moet, is kwetsbaar en verzwakt.

Gaat het ​​bij ons christenen op geestelijk terrein ook niet zo? Er moeten zulken zijn, die misschien in een bijzondere mate in het openbaar bezig zijn. Maar zijn daarom andere posities dan minder belangrijk? Nee, integendeel! Aanvallers erkennen vaak een geweldig team te hebben. Zonder dit konden ze ook niet functioneren. De Bijbel geeft ons daartoe het prachtige voorbeeld van het ene lichaam met haar verschillende leden (1 Kor. 12). In vers 22 worden precies de leden die het zwakst schijnen (ze zijn dat helemaal niet, maar het heeft de schijn), als zulken genoemd die nodig zijn. Zij hebben voor God (en ons) een bijzondere waarde!

De meesten van ons zullen de neiging hebben, in een positie te willen zijn die vooral gezien wordt. In een positie die juist niet wij, maar anderen innemen. Maar laten we eraan denken dat de Heer alle dingen beoordeelt, en juist de arbeid erbij, bijvoorbeeld ook in gebed (Rom. 12:12, Ef. 6:18-19) zo oneindig belangrijk is naast vele andere taken, die allemaal hun betekenis hebben.

Laten we tevreden zijn met de taken die de Heer ons toevertrouwt, zodat we deze vervullen.

© Bibelpraxis.de, Carsten Verwaal

Geplaatst in:
© Frisse Wateren, FW