9 jaar geleden

Lukas 23 vers 13-15

“Pilatus zei … tot hen … en heb in deze mens geen schuld gevonden aan datgene waarvan u Hem beschuldigt. Ja, ook Herodes niet; … en zie, er is niets door Hem gedaan dat [de] dood waard is” (Luk. 23:15).

Een vrijspraak na 35 jaar

Op 18 december 2009 verscheen in veel dagelijks verschijnende kranten een grote foto van een zwarte man met een baard. Hij omarmde een voorname uitziende, grijsharige heer, zijn advocaat. James Bain had 35 jaar onschuldig in de gevangenis in de U.S.A. doorgebracht. Bij een DNA-test was gebleken dat hij onmogelijk de dader zou kunnen zijn, die een negenjarige jongen heftig aangevallen had en vervolgens verkrachtte.

Aan het eind van 2010 werden in de U.S.A. zo’n 260 gevangenen op soortgelijke wijze vrijgelaten na DNA-tests. Velen van hen was een lange gevangenisstraf opgelegd; 17 van hen werden zelfs met executie geconfronteerd. Maar niemand van hen kon de 35 jaar die de onschuldige James Bain had doorgebracht achter de tralies, evenaren. Wat verbazingwekkend was: de vrijgelaten man koesterde geen wrok of bitterheid. Hij zei: “Ik legde alles in Gods handen”.

Onze gedachten gaan naar Golgotha. Daar werd Jezus Christus meer dan 2000 jaar geleden totaal onschuldig gekruisigd. De Romeinse gouverneur Pilatus en Herodes, viervorst van Galilea, konden geen oorzaak van schuld in Jezus vinden. Nu moest Hij sterven omdat de elite van de Joodse religie en het volk van het land dit eisten. Hij werd ten onrechte veroordeeld. Dat is echter één kant van de zaak.

De andere kant is: Christus stierf uit liefde om ons te redden. Daarom kunnen wij de vergeving van onze schuld en eeuwig leven door geloof in Hem verkrijgen. Is dit niet waard Hem volledig te vertrouwen en “alles in Zijn hand te leggen?”

© The Good Seed

Geplaatst in:
© Frisse Wateren, FW