5 jaar geleden

Spreuken 14 vers 13

“Ook bij het lachen zal het hart pijn lijden: het einde van zulke blijdschap is verdriet”.

De bron van de echte vreugde

God is geen “vreugde-killer“, want in feite heeft Hij de mens  gemaakt om uiterst gelukkig te zijn. De Hof van Eden was de mooiste plek die je kunt bedenken. Er waren geen dorens of distels om zijn schoonheid ontsieren, en het werd bewaterd door vier ongerepte rivieren die er doorheen stroomden, om het altijd florerend en mooi te houden. Daarnaast bevatte het alle soorten fruit waar Adam van kon genieten. Bovendien liet God Adam in slaap vallen, nam een van zijn ribben, maakte een vrouw en bracht haar bij hem, en zij werd zijn vrouw. Het hoogtepunt van tevredenheid was het gezelschap van God Die hem dagelijks bezocht, zodat God fysiek, emotioneel en geestelijk voorzag in zijn hele welzijn.

Maar het geluk van Adam werd snel afgebroken door de zonde van ongehoorzaamheid. De gemeenschap met God werd verbroken en ze werden uit de tuin verdreven om te werken en te zweten om in leven te blijven. De zonde van ongehoorzaamheid tegen God is de oorzaak van alle droefheid, ellende, eenzaamheid en smart die je vandaag in je leven ervaart. Je hebt geprobeerd net zoals Salomo om je innerlijke verdriet te verbergen met gelach (Pred. 1:1,2).

De zanger Steve Green schreef in een van zijn liedjes: “Lachen verbergt hun stil geschrei, alleen Jezus hoort het” (“Laughter hides their silent cry, only Jesus hears”). Als je vrienden weg zijn en je weer alleen bent, komen je twee ongewenste metgezellen van verdriet en eenzaamheid terug om je te pijnigen. Alleen door een volledige terugkeer naar de Heer Jezus Christus, dat is, door je van je zonden te bekeren en Hem in je hart te vragen, kun je Zijn vergeving ervaren van diezelfde zonden die je niet alleen van Hem hebben gescheiden, maar al die tijd je hebben beroofd van ware vreugde en geluk. Uw uiterlijke omstandigheden mogen dan niet veranderen, maar innerlijk zult u vervuld zijn met vreugde.

Richard A. Barnett, © The Lord is near

Geplaatst in:
© Frisse Wateren, FW