17 jaar geleden

Psalm 94:19

Zoals één die door zijn moeder vertroost wordt …

Ons brein is ongelooflijk in staat om veel te presteren. Wij zijn in staat met onze zintuigen informatie op te nemen: wij horen, zien, voelen, proeven en ruiken. Wij verwerken deze informatie in ons brein in de vorm van gedachten, slaan het op in ons geheugen als herinnering van het verleden en trekken voor de toekomst er conclusies uit.

Maar nu kunnen herinneringen en conclusies ons soms heel mooi bezig doen zijn. Negatieve ervaringen zoals teleurstellingen en droefheid kunnen invloed op ons innerlijk hebben en regelmatig smarten teweegbrengen. Net zo gaat het soms met onze zorgen en angsten voor de toekomst.

Alleen het aantal gedachten die wij in de loop van een uur verwerken, is geweldig groot. Hoeveel zal het in een dag, in een week, in een maand zijn? Wij weten dat vele van deze gedachten ons terneer willen drukken.

De Heer kent onze gedachten van verre, zelfs de verborgenheden van het hart. Hij is vol innig medegevoel en voelt met ons mee, zoals wij het voelen! Hij weet hoe ons vaak onze gedachten terneergeslagen maken. Maar Hij weet ook, wat daartegen te doen is! Zoals een wond verzorgd moet worden, heeft Hij iets voor onze zielen: Zijn medicijn is vertroosting.

Wie het al eens beleefd heeft, weet, hoe een enkel bijbelvers balsem voor de ziel kan zijn, hoe het genezing geeft. Wie zich in tijden van noodvolle gedachten tot de Heer Jezus en Zijn Woord wendt, wordt gesterkt. Hij vindt geluk en innerlijke rust, omdat hij de kracht van God bemerkt, die in zijn leven alles ten goede wil keren.

Peter Schmitz
Folge mir nach

Vertaling: Frisse Wateren

Geplaatst in:
© Frisse Wateren, FW