5 jaar geleden

Nehemia 2 vers 3-4

“Waarom zou mijn gezicht niet verdrietig staan, als de stad, de plaats van de graven van mijn vaderen verwoest ligt en zijn poorten door vuur verteerd zijn? De koning zei tegen mij: Wat verzoekt u dan? Toen bad ik tot de God van de hemel”.

Geloof kan overwinning op ontmoediging geven

 

Ontmoediging kan vrede, vreugde en tevredenheid beroven. Maar ik heb goed nieuws als je je ontmoedigd voelt: je zit niet klem!

Ik ken mensen die in een onmogelijke situatie leken te zijn. Een paar jaar later bevonden ze zich echter in een geweldige positie, zowel in hun omstandigheden als in hun emoties. De reden? Ze gaven nooit op. In plaats van te mokken in zelfmedelijden, kozen ze ervoor om God te geloven, in geloof eruit te treden, en uit de emotionele put te klimmen.

Nehemia is een goed voorbeeld. Hij had alle reden om zich verslagen te voelen, omdat zijn volk in de problemen was. 

Na het ontvangen van nieuws dat de stadsmuur nog steeds was afgebroken, bekende deze man van God diepe teleurstelling en verdriet. Hoewel pijn zijn ziel overspoelde, stond hij zichzelf niet toe daarin te blijven steken. In plaats daarvan bad Nehemia tot God, op zoek naar leiding.

Verdriet in de aanwezigheid van royalty’s was strafbaar met de dood. Maar de Heer antwoordde Nehemia’s gebed met verbazingwekkende kracht door de koning ertoe aan te zetten het droevige gelaat van zijn dienaar op te merken en daarna te vragen wat hij kon doen om te helpen. Dit wonder leidde tot de wederopbouw van de muur en de versterking van Gods volk.

De Heer kan een onmogelijke situatie nemen – ongeacht wat het is – en op een manier veranderen die sterker is dan je je kunt voorstellen.

Leef je in een vurige verwachting van wat de Heer zal doen? Of heb je ervoor gekozen om te blijven hangen in de diepten van wanhoop? Maak net als Nehemia van je teleurstelling een smeekbede om Gods hulp. Hij kan je hoop herstellen en voorkomen dat negatieve emoties een wurggreep op je leven krijgen.

Tim Handley, Sr., © The Lord is near

Geplaatst in: ,
© Frisse Wateren, FW