11 jaar geleden

Lukas 12:7

 Bij God zijn wij goed bewaard 

Niets is meer veilig! De aandelen vallen, de euro ligt op de knieën, de ene ramp volgt op de andere. Vliegtuigen die als zeer veilig werden geclassificeerd, storten op onverklaarbare wijze neer, waardoor veel slachtoffers vallen.

Ook schepen, die apparaten bezitten die de aan hoogste veiligheidseisen voldoen, veroorzaken erge rampen. Een olietanker komt in aanvaring met een rots en duizenden liters olie vloeien in de zee. Vissen en andere zeedieren sterven door deze vervuiling. Een grote luxe stoomboot zinkt nadat deze te dicht langs de kust gevaren is. Natuurrampen vernietigen hele dorpen en steden. Talloze mensen verliezen hun huizen en anderen vinden op tragische wijze de dood.

Maar de meerderheid van de mensen beweren, dat ze alles onder controle hebben en alles in orde was. Maar deze uitspraken lijken vaak alleen naar voren gebracht te zijn, om zich over de diepere betekenis zich geen zorgen behoeven te maken.

Met alle onrust mogen wij ons als christenen in de hand van onze Heer weten. Bij Hem is alles zeker. Hij heeft alles onder controle en geeft ons kracht in deze moeilijke tijd, om op Hem te vertrouwen en niet bang voor deze gebeurtenissen hoeven te zijn. We moeten op Hem bouwen, en bij Hem kunnen we ons veilig voelen, ongeacht wat er nog komt. Zelfs als de Heer hard tot de mensen spreekt, heeft Hij altijd een goed voornemen met Zijn handelen, daarop kunnen wij vertrouwen. En op hetzelfde moment moeten we elke situatie, die zich voor doet, gebruiken om het goede nieuws door te geven. Juist rampen maken mensen ontvankelijk voor het evangelie.

Alexander Weber

© Bibel Praxis DE

Vertaling: © Frisse Wateren – rm

Geplaatst in:
© Frisse Wateren, FW