9 jaar geleden

Hebreeën 11 vers 3

Op een dag in het jaar 1892 zat een oudere heer in een coupé van een trein en las tijdens deze reis in de Bijbel. Naast hem zat een jonge student die in een wetenschappelijk tijdschrift verdiept was. Na een tijdje vroeg de jonge man aan zijn buurman: “Gelooft u werkelijk nog in dat antieke boek vol met fabels en sprookjes?” – “Inderdaad doe ik dat en geheel overtuigd! Weet je, het is geen boek met fabels maar het Woord van God”.

Dit antwoord irriteerde de student, die repliceerde: “U behoort iets te leren over onze geschiedenis. Ten tijde van de franse revolutie ongeveer honderd jaar geleden werd de religie ontmaskerd als een pure illusie. Het was alleen maar volk zonder enige opleiding of cultuur die geloofden dat God de wereld in zes dagen schiep. U zou moeten horen wat de wetenschap te zeggen heeft over deze fantasierijke geschiedenis van de schepping” –

“Wel, wat zeggen de wetenschappers van vandaag hierover?”, informeerde de oudere heer. – “O, ik heb geen tijd om dat nu in detail uit te leggen”, antwoordde de student. “Ziet u, ik moet de volgende stop uitstappen. Maar geeft u mij alstublieft uw adres; ik zal u dan wat wetenschappelijke literatuur over dit onderwerp zenden”. De oudere heer nam zijn portemonnee en overhandigde de jonge student zijn visitekaartje. Toen hij het las gevoelde de student zich gereduceerd tot de grootte van een mier.
Hij verliet de trien met gebogen hoofd.

Op de kaart stond:

Professor Dr. Louis Pasteur
Algemeen directeur
Instituut van wetenschappelijk onderzoek

“Een beetje kennis scheidt ons van God. Meer kennis brengt ons dichter bij Hem”.
Dr. Louis Pasteur

 

The Good Seed

Geplaatst in:
© Frisse Wateren, FW