14 jaar geleden

3 Johannes vers 2

 

Een nieuw jaar is weer begonnen. Het is weer tijd voor de beste wensen. Veel van die wensen worden uitgesproken omdat men vriendelijk voor de ander wil zijn, maar soms spreekt er gelukkig échte belangstelling uit.

De meeste wensen hebben één ding gemeenschappelijk: ze gaan niet verder dan allerlei aardse dingen: geluk, succes in je beroepsleven, een prettige sfeer in het gezin. Dat zijn de dingen die de mensen elkaar toewensen, en zeker niet onterecht. Ook in onze Bijbeltekst duidt de apostel Johannes immers op het welzijn en de gezondheid van zijn geliefde vriend Gajus. Maar één ding had deze Gajus, wat velen van ons niet hebben: het ging goed met zijn ziel! Dat betekent niet alleen, dat hij psychisch gezond was. Nee, het geestelijk welzijn betekent in de Bijbel dat iemand met God verzoend is en de vrede van God diep in zijn hart ervaart. Zo iemand leeft in gemeenschap met God en kent God als de bron van zijn kracht. Bij Gajus wat dat het geval, en daarom kon de apostel hem duidelijk maken: Wanneer het met je gezondheid net zo goed gaat als met je ziel, dan kan ik je niets beters meer toewensen.

Is het bij velen van ons niet precies omgekeerd? Veel mensen verwaarlozen het welzijn van hun ziel, terwijl ze proberen in materieel opzicht goed rond te komen. De apostel zou vandaag de dag heel wat mensen moeten toewensen dat het met hun ziel net zo goed zou gaan als met hun lichaam! Maar alleen een beslissing voor God heeft waarde voor de eeuwigheid, en alle andere dingen vergaan – ook al het moois dat dit nieuwe jaar naar u hoopt, u zal brengen!

Geplaatst in:
© Frisse Wateren, FW